Vuurkruisenlaan 60 | 2110 Wijnegem

Alleen reizen

Unieke ervaring

Mijn allereerste keer alleen reizen was naar Tenerife en ik had meteen de smaak te pakken. De vrijheid, de ontmoetingen, niks moet en alles kan wanneer jij er zin voor hebt. Ik vind het geweldig. Ik reisde reeds alleen naar maar liefst 22 landen, en inspireer je graag in jouw avontuur!

Alleen Reizen Memory Makers

VOORBEREIDING:

Bereid je goed voor, ken je bestemmingen, draag kledij die past bij de cultuur van het land.

Boek eerst jouw vluchten, daarna enkele verblijfplaatsen. Het voordeligste is dat je al jouw vluchten op voorhand vastlegt.

Denk na over het verblijf dat het beste aansluit bij jouw reisbehoeften: hostels zijn de ideale plek om mensen te ontmoeten. Kies voor een privé kamer als je graag je eigen ruimte hebt. Wil je meer luxe? Kies dan voor een hotel.

Engels spreken is een must. Is jouw Engels niet zo goed, volg dan een cursus voor jouw vertrek.

TER PLAATSE:

Hou contact met het thuisfront, dat kan gemakkelijk via WhatsApp of social media. Als je een meerdaagse wandeling gaat maken, laat dat dan aan iemand weten voor je vertrekt.

Reis overdag: zorg dat je voor het donker op je volgende bestemming bent.

Wijzig je schema ter plaatse: Praat met andere reizigers en de lokale bevolking, wissel informatie uit.

HOE ONTMOET JE MENSEN?

Activiteiten: bijna overal organiseert men ‘Free Walking tours’: een lokale gids leidt je rond. Na de wandeling kies je zelf hoeveel je wil geven. Tijdens deze wandelingen ontmoet je altijd veel mensen. Ook tijdens andere dagtrips ontmoet je wellicht iemand waarmee het klikt. Spreek met hen af voor het diner, meteen de ideale moment om ervaringen uit te wisselen.

Op restaurant: alleen op restaurant gaan is voor sommige misschien wat vreemd, maar in veel landen is dit zeer gebruikelijk. Zo ontmoette ik iemand tijdens een diner en hebben we besloten om enkele weken samen verder te reizen.

INPAKKEN:

We raden je aan om kopieën mee te nemen van je paspoort. Neem ook extra pasfoto’s, een fluitje en een mini EHBO kit mee. Ga je alleen reizen in Azië, neem dan niet te veel kledij mee, maar koop dit ter plaatse.

Dit zijn slechts enkele tips uit ons reisadvies voor alleen reizen. Wij maken graag een afspraak met u om jouw persoonlijke droomreis te bespreken.

WIST JE DAT:

Als je mensen ontmoet tijdens het alleen reizen, gaan de gesprekken snel over de bestemming, over jouw ervaring, waar je vandaan komt, de laatste vraag is dan meestal jouw naam.

Dingen delen met anderen is normaal als je alleen reist. Neem ook iets mee om te delen. Ilse neemt altijd een pot choco en Belgische chocolade mee ;-).